Binnen-buiten-tuin gerealiseerd

Door de realisatie van de 'tuin' kunnen de bewoners nu veilig en zonder begeleiding toch het buitengevoel ervaren.

Binnen-buiten-tuin gerealiseerd

Binnen- en buitentuin

Florence Wenst heeft met bijdragen van de fondsen Sluyterman van Loo en Nuts Ohra onlangs een binnen-buiten-tuin kunnen realiseren voor de afdeling Hoogwerf  binnen expertisecentrum Mariahoeve.

Ontspanning en tuinieren

Bewoners op deze afdeling voor psychogeriatrische zorg misten het buitenleven. Zij gaan met begeleiding naar buiten, maar het liefst zouden ze dat vaker doen. Een aantal bewoners durft helemaal niet meer naar buiten te gaan en blijft liever veilig op de afdeling. Ze missen alleen wel de geuren en geluiden van buiten en het aanraken van planten en bloemen. Door de realisatie van de 'tuin' kunnen de bewoners nu veilig en zonder begeleiding toch het buitengevoel ervaren. Het is een ontspanningsplek en het biedt mogelijkheden om actief in de tuin bezig te zijn. Binnen, maar het voelt als buiten.

Speciale inrichting

De binnen-buiten-tuin is op een speciale manier ingericht. Zo is er binnen sprake van daglichtlampen, die geven een hoge lichtfrequentie waardoor het lijkt alsof het zonnetje schijnt. Op geluidsboxen wordt natuurmuziek als fluitende vogeltjes afgespeeld. Ook zijn er plantenbakken ingericht, waarin ook kan worden gewerkt. Al met al een bijzonder resultaat.