Groene zakelijke handen in Voorburg

Florence Wenst is op zoek naar een nieuwe zakelijke samenwerkingspartner met groene handen. 

Groene zakelijke handen in Voorburg

Tuinen

De tuinen van woonzorgcentrum De Mantel in Voorburg zijn toe aan een opknapbeurt en met hulp van een bedrijf zouden de tuinen weer prachtig kunnen worden en meer comfort kunnen bieden. Natuurlijk krijgt het bedrijf dat zich voor de (wijk)bewoners belangeloos gaat inzetten, er het nodige voor terug.

Bijdragen aan kwaliteit van leven 

Florence Wenst maakt het de bewoners en de cliënten van zorgorganisatie Florence graag nog wat aangenamer. De stichting doet dat door onder meer fondsen te werven en samenwerkingen aan te gaan met diverse zakelijke partners. Op die manier kan er iets extra’s worden gedaan, wat bijdraagt aan de kwaliteit van leven van vele ouderen – en waar helaas geen reguliere gelden voor zijn. “Wij willen graag samen met bedrijven de gezondheid en zorg van onze bewoners, cliënten en wijkbewoners nog beter maken”, vertelt Eline Antonia-Binkhuysen, Relatiemanager Fondsenwerving & Subsidies bij Florence Wenst. “Dat doen we door zoveel mogelijk projecten, activiteiten en ontmoetingen voor ouderen te realiseren. Daardoor komen ze letterlijk in beweging en ontmoeten ze anderen. Dat is belangrijk, want een actief brein, een actief lichaam en voldoende sociale contacten houden mensen langer gezond.”

Nieuwe beplanting, nieuwe bestrating en schoon meubilair

In 2016 konden er door onder meer fondsenwerving en een groot aantal zakelijke en particuliere samenwerkingen 42 projecten worden gerealiseerd. “Hiervan genoten 6.000 ouderen”, aldus Eline. “Dit jaar willen we met Florence Wenst dat aantal natuurlijk overtreffen. Het opknappen van de tuinen van woonzorgcentrum De Mantel aan de Klaverweide in Voorburg is een van de nieuwe projecten die we heel graag willen realiseren. Het gaat om een kleine tuin van de somatische verpleegafdelingen, voor bewoners met een lichamelijke beperking, en om de algemene tuin. Beide tuinen zouden nieuwe beplanting, nieuwe bestrating en een tuinhuis kunnen gebruiken. Een mooie tuin waarin bewoners, cliënten en wijkbewoners kunnen ontspannen, draagt bij aan social contact – en daarmee aan hun gezondheid.”

Interessante tegenprestatie

“We hopen dat er een bedrijf of misschien wel meerdere bedrijven zijn die met ons een samenwerkingsovereenkomst willen aangaan”, zegt Eline. “Wij zorgen, in overleg, voor een interessante tegenprestatie. Dat kan bijvoorbeeld gaan om exposuremogelijkheden of een optreden voor het personeel van onze Florence Swingt Band. Daarnaast nodigen we onze zakelijke partners elk jaar uit voor een gezellige Florence Wenst Partnerdag. Die dag is voor veel ondernemers een mooi moment om met andere bedrijven te netwerken”