High tea voor bewoners Adegeest

Op donderdag 12 oktober krijgen de bewoners van de zorgafdeling voor mensen met dementie een high tea aangeboden. 

High tea met Zingende Koffiemeisjes voor bewoners Adegeest | Florence Wenst

High Tea

De Stichting Vrienden van huize Adegeest en Florence Wenst hebben een mooie verrassing voor de bewoners van het woonzorgcentrum in Voorschoten van Florence geregeld. Op donderdag 12 oktober krijgen twee zorgafdelingen van Adegeest een lekkere – en natuurlijk heel gezellige - high tea aangeboden. De hartige en zoete lekkernijen worden niet alleen vergezeld van thee, maar ook met de Zingende Koffiemeisjes.

Mooi moment  creëren

De Stichting Vrienden van huize Adegeest, waarin veel familieleden van de bewoners zijn vertegenwoordigd, en Florence Wenst willen met de high tea een mooi moment creëren, waarbij de bewoners even extra aandacht krijgen en in het zonnetje worden gezet. Op donderdag 12 oktober krijgen in de ochtend de bewoners van de zorgafdeling voor mensen met dementie de high tea aangeboden. In de middag kunnen de bewoners met een lichamelijke problematiek zich te goed doen aan overheerlijke thee, koffie en hapjes.

Zingende Koffiemeisjes

Om de high tea extra gezellig te maken, is er ook een optreden geregeld van de Zingende Koffiemeisjes. “Met een toon kun je de ziel raken, met een melodie het diepste gevoel”, zeggen de Zingende Koffiemeisjes over hun komst. “En met een herkenbaar lied kun je doordringen tot de kern van het geheugen. Muziek heeft dat vermogen.” De Zingende Koffiemeisjes brengen een interactieve muziekvoorstelling met muziek van onder anderen Wim Sonneveld, Toon Hermans en De Jantjes. De Zingende Koffiemeisjes zetten al zingend samen met een aantal bewoners een ouderwets bakje koffie.

Samenwerking Stichting Vrienden en Florence Wenst

De Stichting Vrienden Van huize Adegeest werkt samen met de Stichting Florence Wenst die onderdeel van de Stichting Zorggroep Florence is en onder een eigen onafhankelijk bestuur opereert. Beide stichtingen houden zich bezig met het verbeteren van de kwaliteit van leven én de zelfredzaamheid van de bewoners, cliënten en buurtbewoners. De Stichting Vrienden van huize Adegeest doet dat specifiek voor de locatie Adegeest in Voorschoten, Stichting Florence Wenst doet dat voor alle locaties van Florence. De activiteiten worden mogelijk gemaakt met bijdragen van particulieren, stichtingen, fondsen, bedrijven en organisaties. Stichting Florence Wenst realiseert op deze manier honderden activiteiten, ontmoetingen en sport- en beweegprojecten per jaar.