Ruim 40 projecten voor 6.000 ouderen

Florence Wenst had in 2016 42 projecten georganiseerd voor ruim 6.000 ouderen. 

Florence Wenst in 2016: ruim 40 projecten voor 6.000 ouderen

Jaaroverzicht

Stichting Florence Wenst heeft vorig jaar 227.948 euro weten te werven bij fondsen, gemeenten, bedrijfssponsors, vriendenfondsen, particulieren en via diverse collecte- en sponsoracties. Dat blijkt uit het jaaroverzicht 2016 van Florence Wenst.

Activiteiten voor ruim 6.000 ouderen

Met het geld heeft Florence Wenst het leven van de (wijk)bewoners en de cliënten van Florence geprobeerd nóg mooier en fijner te maken. Florence Wenst realiseerde in 2016 vele activiteiten op het gebied van cultuur, contact en ontmoetingen en sport en beweging. In 2016 werden in totaal 42 project gerealiseerd. Daarmee werden 6.000 ouderen bereikt bij meer dan twintig locaties van Florence in de regio Haaglanden.

Muziek, Musicals en Tovertafels

Zo werd onder meer het evenement Florence Musicals georganiseerd. Voor vier locaties van Florence (Mariahoeve, Uitzicht, Duinhage en Residence Haganum) konden Tovertafels worden aangeschaft voor de bewoners met dementie. Voor hen zijn de Tovertafels een mooie manier om lichamelijk en geestelijk in beweging te blijven. De bewoners van de afdelingen Gerontopsychiatrie konden in 2016 mee op een korte vakantie. In CoornhertCentrum kregen elf bewoners een iPod met hun favoriete muziek. Een van de laatste dingen die onze hersenen vergeten, zijn liedjes. Daarom genieten mensen met dementie zo van muziek. Met de iPods worden er herinneringen opgehaald.

Alle resultaten van Florence Wenst 

Bekijk ook de overige resultaten van Florence Wenst in 2016.