Thema's

Florence Wenst richt zich op het financieel mogelijk maken van projecten voor bewoners, cliënten en buurtbewoners van de woonzorgcentra van Florence Zorggroep, die het welzijn verhogen, maar niet direct zorg gerelateerd zijn en daardoor niet door de overheid worden gefinancierd. De projecten die Florence Wenst ondersteunt, komen voort uit de cliënten van Florence  zelf en richten zich op drie thema's:

  1. Cultuur
  2. Contact & ontmoeting
  3. Sport & beweging

 

1. Cultuur: muziek, museum, theater dichtbij

Het bezoeken van een museum of muziek- of theatervoorstelling is voor de mensen op wie wij ons richten vaak niet mogelijk. Uit onderzoek blijkt dat culturele activiteiten juist veel plezier, emotie en herinnering bij mensen oproepen. Daarom maakt Florence Wenst jaarlijks onder meer het Florence Concours, de Florence Musicals en het jazzfestival Florence Swingt mede mogelijk. De bewoners, cliënten en wijkbewoners kunnen daardoor genieten van 'cultuur dichtbij'.

2. Contact & ontmoeting: actief en langer vitaal

Vooral ouderen blijven door ontmoeting met anderen langer geestelijk en lichamelijk vitaal. Voor Florence Wenst reden om hier een thema van te maken. Het doel van Florence Wenst is om jaarlijks bewoners te bereiken met activiteiten, dagjes uit, evenementen en bijeenkomsten gericht op ontmoeting te realiseren.

3. Sport & beweging: bevordering gezondheid

Florence Wenst wil ook bewegen bevorderen door bij te dragen aan sportvoorzieningen en beweegfaciliteiten. Hierdoor voelen cliënten, bewoners van de woonzorgcentra van Florence en buurtbewoners zich fitter. Bovendien ondersteunt lichaamsbeweging de zelfredzaamheid en de gezondheid. Jaarlijks wil Florence Wenst mensen helpen bij het in beweging komen.