Verhaaltjes voor het slapengaan

In woonzorgcentrum Adegeest worden onze bewoners op een speciale manier voorgelezen.

Verhaaltjes voor het slapengaan

Binnen ons woonzorgcentrum Adegeest worden onze bewoners op een heel speciale manier voorgelezen. Dit wordt gedaan door professionele acteurs van de stichting BedtimeStories die zo af en toe met een grote voorleeskoffer, vol boeken, liefdesbrieven, poëziekaarten, recepten, muziek, grapjes en verhalen binnenkomen. De bewoners kunnen vervolgens zelf kiezen waaruit ze willen dat er voorgelezen wordt. Het voorlezen heeft een zichtbaar positief effect. Vooral mensen met dementie leven op als ze persoonlijk worden voorgelezen.

Voorlezen geeft verlichting

Actrice en theatermaker Guusje Eijbers is de initiatiefnemer van BedtimeStories. Als theatermaker is zij altijd op zoek naar verhalen waarmee ze het publiek emotioneel kan raken. Het idee van BedtimeStories ligt in het verlengde daarvan. “BedtimeStories staat naast het bed en biedt net als in het theater verlichting”, aldus Guusje.

 

Afhankelijk van giften

De stichting BedtimeStories is afhankelijk van giften. Met die reden zet onze eigen goede doelenstichting Florence Wenst zich extra in om meer voorleesmomenten voor onze bewoners, ook op andere locaties, mogelijk te maken.