Winnend idee Adegeest: buitenverblijf

De Stichting Vrienden van Duinstede had een oproep gedaan bij medewerkers en vrijwilligers om goede projectideeën in te dienen.

Winnend idee Adegeest: een gezellig en veilig buitenverblijf

Cheque

De Stichting Vrienden van Adegeest heeft deze week een cheque van 2.000 euro overhandigd aan woonzorgcentrum Adegeest in Voorschoten. Met het geld wordt een gezellig en veilig buitenverblijf gerealiseerd voor de afdelingen Bach en Vivaldi. Het idee voor het buitenverblijf kwam van medewerkers Gonny Holsberg en Roos Vreeburg. Zij kregen de cheque uitgereikt door Wouter Pont, de voorzitter van de Stichting Vrienden van Adegeest.

 

Leven bewoners veraangenamen

De Stichting Vrienden van Adegeest had in samenwerking met Florence Wenst eerder een oproep gedaan bij medewerkers en vrijwilligers om goede projectideeën in te dienen die het leven van de bewoners van Adegeest zouden veraangenamen. Voor Adegeest kwamen vier ideeën binnen. Daarvan werden er door Florence Wenst en de Vriendenstichting twee geselecteerd waarop vervolgens weer door medewerkers kon worden gestemd. Het gewonnen idee is bestemd voor bewoners met dementie van twee afdelingen. Voor hen willen Roos en Gonny een gezellig en veilig buitenverblijf realiseren met onder meer moestuinbakken.

Andere ideeën

De andere ideeën die voor Adegeest binnenkwamen waren:

  • Samen bewegen veel leuker: duofiets
  • Huiselijkheid: inrichting gemeenschappelijke huiskamer en zonneschermen
  • Veilig wandelen in de tuin: het plaatsen van hoge groenhagen voor de hekken.

 

Samenwerking met Florence Wenst

Dit initiatief is tot stand gekomen door samenwerking van Florence Wenst met de aangesloten ‘Vrienden van’-stichtingen, waarbij Florence Wenst adviseert en faciliteert op het gebied van fondsenwerving.